Goede doel

Paul van der Sande weet uit ervaring hoe het voelt om je mobiliteit te verliezen. Begin augustus onderging de Nederweertenaar een standscorrectie. Eind december volgt dezelfde operatie aan zijn andere been. Tijdens een controleafspraak in SJG Weert werd Paul geraakt door het verhaal van Frank Rahusen. De orthopedisch chirurg vertrekt eind januari voor twee weken naar Burkina Faso om op vrijwillige basis ruim 100 patiënten te helpen voor wie medische zorg allerminst vanzelfsprekend is. Kansarme kinderen en volwassen met ernstige botontstekingen, aangeboren afwijkingen, verwaarloosde botbreuken en ongevalstrauma’s. Om deze patiënten te opereren en met goede medicijnen te behandelen, is veel geld nodig.

Een prachtige missie die Paul graag wil ondersteunen. “Geld doneren vond ik te makkelijk, ik wilde mijn hart op een andere manier laten spreken”, vertelt hij. Met zijn vrouw Neeltje, zus Kris en goede vriendin Jill Knapen heeft hij de actiegroep ‘Nederweert helpt Afrika op de been’ opgericht. Met steun van meerdere lokale ondernemers organiseert dit viertal op donderdag 14 december een speciale benefietavond (19.30-0.00 uur) met lekkere Afrikaanse muziek, hapjes… en bowling. Vrijdag 22 december, tussen 14.00 en 16.00 uur, zijn de kinderen aan de beurt: een middagje bowlen, schminken en film kijken in Afrikaanse stijl. Entree: 7,50 euro.

De volledige opbrengst van deze twee activiteiten, inclusief inkoopkosten, gaat naar de werkgroep van Frank Rahusen. Oftewel: naar mensen in Burkina Faso voor wie een operatie het begin is van een nieuw leven. Paul van der Sande “Voor mij is medische zorg een vanzelfsprekendheid, voor patiënten daar allesbehalve. Eigenlijk diep triest als je er even over nadenkt. Daarom deze actie. Ik wilde iets doen wat goed is en goed voelt. Het mooie aan dit doel is bovendien dat je precies weet waar de opbrengst naar toe gaat.

Naast de feestavonden kunnen mensen via deze website geld storten voor dit goede doel via de knop Doneer nu hier rechts op de pagina.